Nasze wartości

Pasja

Ziarno kakaowe

Od początku swojej działalności, Grupa Cémoi współpracuje bezpośrednio z plantatorami ziarna kakaowego, głównie z Wybrzeża Kości Słoniowej, ale również z Ekwadoru, Madagaskaru, Peru, Republiki Dominikany, podejmując działania na rzecz poprawy jakości ziaren.

Czekolada

Czekolada to nie tylko nasza praca, ale przede wszystkim pasja !

Przyjemność w czekoladzie to jej smak, ale również towarzysząca stymulacja sensoryczna: zapach, blask, moment, w którym rozpuszcza się w ustach …

Know-how

Zrozumienie i opanowanie całej palety kakaowych nut smakowych jest złożonym procesem, zależnym od każdego etapu: uprawy, fermentacji, prażenia, konszowania…

Dla przykładu konszowanie jest procesem, podczas którego w związku z wysoką temperaturą uwalniają się aromaty, redukowana jest kwasowość a przy tym uzyskiwana jest pożądana tekstura.

Ludzie

Nasza działalność opiera się na szacunku do wszystkich otaczających nas osób, począwszy od plantatorów, naszych dostawców i członków załogi, poprzez klientów i ostatecznych konsumentów.