страсть
Ziarno kakaowe
Od początku swojej działalności, Grupa Cemoiwspółpracujebezpośrednio z plantatorami ziarna kakaowego, głównie z Wybrzeża Kości Słoniowej, ale również z Ekwadoru, Madagaskaru, Peru, Republiki Dominikany, podejmując działania na rzecz poprawy jakości ziaren.
Czekolada
Czekolada to nie tylko nasza praca, ale przede wszystkim pasja
Przyjemność w czekoladzie to jej smak, ale również towarzysząca stymulacja sensoryczna: zapach, blask, moment, w którym rozpuszcza się w ustach …
Know-how
Zrozumienie i opanowanie całej palety kakaowych nut smakowych jest złożonym procesem, zależnym od każdego etapu: uprawy, fermentacji, prażenia, konszowania…
Dla przykładu konszowanie jest procesem, podczas którego w związku z wysoką temperaturą uwalniają się aromaty, redukowana jest kwasowość a przy tym uzyskiwana jest pożądana tekstura
Ludzie
Nasza działalność opiera się na szacunku do wszystkich otaczających nas osób, począwszy od plantatorów, naszych dostawców i członków załogi, poprzez klientów i ostatecznych konsumentów